Sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin püf noktaları

Kayseri’de aktar olarak hizmet veren Muhammed Hanzala Altun, mevsim geçişiyle birlikte sıcaklık farklarının hastalıklara davetiye çıkardığını belirterek vatandaşlara bağışıklık sistemlerini güçlendirme çağrısında bulundu.

Sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin püf noktaları

Kayseri'de bitkisel ürünler satan Muhammed Hanzala Altun, sonbahar aylarında hava sıcaklıklarının gün içinde değişkenlik gösterdiğini hatırlatarak, “Artık kavun, karpuz ve dondurmaya güle güle diyoruz. Şimdi ıhlamur, nane-limon, zencefil, nezle ve gribe merhaba diyoruz” dedi.

"BU DÖNEMLERDE VÜCÜT DİRENCİ DÜŞÜYOR"

Günün farklı saatlerinde sıcaklık farkının hastalık riskini artırdığını belirten Altun, “Öğlenleri sıcak, akşamları serin. Ceket giysek terliyoruz, tişört giysek üşüyoruz. Böyle dönemlerde vücut direnci zayıflıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlü tutmak şart” diye konuştu.

C VİTAMİNLİ ÇAYLARIN ÖNEMİ

Altun, mevsim geçişinde özellikle C vitamini içeren bitki çaylarının ve taze ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini şöyle vurguladı:

Ihlamur, narçiçeği, adaçayı ve taze zencefil şu an tam mevsiminde. Bunların düzenli tüketimi bağışıklığı güçlendirir. Ancak hasta olduktan sonra değil, öncesinde kullanmak çok daha etkili olur.”

“TAZE ÜRÜN VE DOĞRU KAYNAK ÖNEMLİ”

Altun, vatandaşların bitkisel ürün alırken dikkatli davranması gerektiğini de belirterek, “Ürünlerin taze olması çok önemli. Bilinçsiz alınan veya uzun süre beklemiş bitkisel ürünler faydadan çok zarar getirebilir. Mutlaka güvenilir, işi bilen aktarlardan alınmalı” dedi.