Bayram sofralarında sağlıklı tüketim uyarısı: Sirkeli su, C vitamini ve az tuz!
Uzmanlar, hazımsızlık ve şişkinliğe karşı bayramda bilinçli beslenme öneriyor.

Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte beslenme uzmanları, vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, et tüketiminin yoğun olduğu bayram sofralarında hazmı kolaylaştırmak ve sindirim sistemini rahatlatmak için bazı önemli tavsiyelerde bulundu.
ÖĞÜNLERDEN ÖNCE SİRKELİ SU TÜKETİN
Uzmanlar, özellikle sindirimi desteklemek amacıyla öğünlerden önce 1 bardak sirkeli su içilmesini önerdi. Elma sirkesiyle hazırlanan bu karışımın mideyi rahatlattığını ve sindirimi kolaylaştırdığını belirtti.
ETİN YANINDA C VİTAMİNİ ŞART
Etin vücutta daha iyi emilmesi ve dengeli bir öğün oluşturulması için et ürünlerinin yanında C vitamini açısından zengin sebzelerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, “Salatalık, domates, limonlu yeşil salatalar veya taze biber gibi besinler etin sindirimine destek olur” dedi.
TUZ VE BAHARATA DİKKAT!
Tuz tüketimi konusunda da önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, şu ifadeleri kullandı:
“Yemek pişerken eklenen tuz yeterlidir, sofrada ekstra tuz kullanımından kaçınılmalı. Aksi takdirde şişkinlik, tansiyon yükselmesi ve ödem gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Aynı şekilde aşırı baharat kullanımı da mide sorunlarına yol açabilir.”