Yaz aylarında yediklerinize dikkat
TMOBB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, pilavın ikinci defa ısıtılmasıyla ortaya çıkacak bakterilerin zehirlenmelere yol açabileceğini bildirdi.

TMOBB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü pilav gibi ana yemek eşlikçilerine karşı vatandaşları uyararak, “Pilavlar uzun süre oda sıcaklığında tutulursa bakteri üretir ve insanları zehirler” dedi.
TMOBB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, Yeni Ankara muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“BEKLEME SÜRESİ UZADIĞINDA ZEHİRLER”
Yaz aylarında bazı yiyeceklere karşı şikayetler artıyor ancak pilavlara karşı da dikkat etmek gerekiyor. Pilavlar uzun süre oda sıcaklığında tutulursa bakteri üretir ve insanları zehirler. Çoğu kişi ve işletme bunu gözden kaçırır. Bulgur veya pirinç pilavı fark etmez, tahıl grubundan olduğu için ve yüksek oranda nişasta içerdiği için bekleme süresi uzadığında ve tüketildiğinde zehirler.
“EN FAZLA BİR DEFA ISITILMALI”
Evlerinde yemek olarak pilavı tercih edenlere önerim, yiyecekleri kadar yapsınlar ve kısa sürede tüketsinler. Eğer böyle bir durum söz konusu olmazsa iki saat içerisinde buzdolabına kaldırsınlar ve en fazla bir kere ısıtıp tüketsinler. İkinci kez ısıtıp tüketmesinler.