Uzmanlardan Kurban Bayramı öncesi uyarı: “Eti doğru pişirin, sağlığınızı koruyun!”

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanlardan sağlıklı et tüketimi ve doğru pişirme yöntemleri konusunda önemli uyarılar geldi.

Uzmanlardan Kurban Bayramı öncesi uyarı: “Eti doğru pişirin, sağlığınızı koruyun!”

Uzmanlar, bayramda artan et tüketimiyle birlikte dikkat edilmesi gereken hususları paylaştı. Uzmanlar, özellikle kızartma yerine ızgara, fırın veya haşlama gibi yöntemlerin tercih edilmesinin sağlık açısından daha faydalı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Etin doğru şekilde pişirilmesi ve uygun yöntemlerle hazırlanması, hem sağlıklı kalmamıza yardımcı olur hem de etin besin değerlerinin korunmasını sağlar. Aksi halde yüksek yağ ve kalori alımı başta olmak üzere sindirim sistemi problemleri yaşanabilir.”

Ankara, Türkiye ve dünya gündemini Yeni Ankara'dan takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.

SİNDİRİM SORUNLARINA DİKKAT!

Bayram döneminde özellikle mide ve bağırsak problemlerinin arttığına dikkat çeken Gül, aşırı et tüketimi ve yanlış pişirme teknikleri nedeniyle sindirim sistemi şikayetlerinin sıklaştığını vurguladı.

SAĞLIKLI PİŞİRME İÇİN ÖNERİLER

  • Eti yüksek ısıda uzun süre pişirmekten kaçının. Bu, besin değerlerini azaltabilir.
  • Kavurma yapacaksanız kuyruk yağı gibi ek yağ ilave etmeyin. Etin kendi yağı yeterlidir.
  • Yanında mutlaka sebze ve tam tahıllı gıdalar tüketin. Lif içeriğiyle sindirimi kolaylaştırır.
  • Etle birlikte limonlu bir salata veya yoğurt tüketmek sindirim sistemi için destekleyici olabilir.

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nın hem manevi hem de sosyal yönüyle özel bir dönem olduğuna dikkati çekiyor.