Çiğ köfte sektöründe yeni trendler bitmiyor: Suşi çiğköfteden sonra şimdi de doritoslu geldi

Ankara’da 7 yıl önce çiğ köfte sektörüne başlayan Oğuz Özder, geleneksel el yoğurması çiğ köfteyi, yenilikçi sunumlarla gençlerin beğenisine sunuyor.

Çiğ köfte sektöründe yeni trendler bitmiyor: Suşi çiğköfteden sonra şimdi de doritoslu geldi

Ankara’da çiğ köfte ustaları, el yoğurması geleneğini sürdürürken suşi çiğ köfte gibi yeni lezzetlerle gençlerin ilgisini çekiyor. İşletme sahibi Oğuz Özder, “Doritos çiğ köfteyi sektöre kazandırdık, bugün en çok tercih edilen lezzetlerden biri” dedi.

“KALİTELİ ÇİĞ KÖFTE, HAKİKİ MALZEMEYLE YAPILIR”

7 yıldır çiğ köfte ustalığı yapan Fırat Bağlıcı, kaliteli çiğ köfte yapımında kullanılan malzemelerin önemine vurgu yaparak, “Çiğ köftenin en önemli unsuru malzemenin kalitesidir. Bulgurun özel olması, zeytinyağının hakiki olması ve yoğurma süresinin en az bir saat olması gerekir. Biz, tüm malzemelerimizi yöresel ürünlerden temin ediyoruz. Şubelerimizde çiğ köfteyi el ile yoğuruyoruz ve müşterilerimiz de bu süreci izleyebiliyor. Günlük olarak iki kez çiğ köfte yoğuruyoruz” diye konuştu.

SUŞİ ÇİĞ KÖFTE GENÇLERİN GÖZDESİ OLDU

Son dönemde ilginç bir trend olarak öne çıkan suşi çiğ köfte hakkında bilgi veren Bağlıcı, “Eski usul ile yeni nesil sunumu birleştirdik. El yoğurması çiğ köfteyi gençlerin de ilgisini çekecek şekilde suşi formunda sunuyoruz. Yanında yoğurt sos, burger sos gibi farklı tatlarla servis ediyoruz. Gençler bu konsepti oldukça sevdi” dedi. Ankara’da Anıttepe, Esat ve Hoşdere Caddesi’nde üç şubeleri olduğunu belirten Bağlıcı, özellikle gece saatlerinde sipariş yoğunluğu yaşandığını dile getirdi. “Şube başına günlük ortalama 30-40 paket sipariş alıyoruz. Talep akşam ve gece saatlerinde daha fazla oluyor. Hafta sonları ise siparişler artıyor. Ayrıca yalnızca cumartesi günleri etli çiğ köfte yapıyoruz ve kısa sürede tükeniyor” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYONA RAĞMEN FİYATLARIMIZI MAKUL SEVİYEDE TUTUYORUZ”

Artan maliyetlere rağmen fiyatları ulaşılabilir seviyede tuttuklarını belirten Bağlıcı, “Dürüm çiğ köfte fiyatımız 85 lira, 150 gramlık büyük dürümümüz ise 105 lira. Kilo fiyatımız 530 lira. Kaliteli malzeme kullanmamıza rağmen fiyatları mümkün olduğunca uygun tutmaya çalışıyoruz” dedi.

“DORİTOS ÇİĞ KÖFTEYİ 7 YIL ÖNCE SEKTÖRE KAZANDIRDIK”

İşletme sahibi Oğuz Özdar ise çiğ köfteye yönelik farklı sunumlarla gençlerin ilgisini çekmeye devam ettiklerini belirtti. “Suşi çiğ köfte gençler tarafından oldukça seviliyor. Bunun yanı sıra doritos çiğ köfteyi de sektöre kazandıran kişilerden biriyim. Yedi yıl önce bir müşterimizin önerisiyle başladık ve bugün Ankara’nın en sevilen çiğ köfte çeşitlerinden biri haline geldi” dedi.