Bakan Tekin Ankara'da düzenlenen 'öğrenci çalıştayı'nda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tanıttı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da eğitimdeki yeni yaklaşımı ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tanıttığı "Öğrenci Çalıştayı"nda, eğitim felsefesinde köklü değişiklikler yapıldığını belirtti.

Tekin, konuşmasında, eğitim sistemini yeniden şekillendirerek beceri odaklı bir yaklaşıma geçtiklerini vurguladı.
Tekin, kendi öğrencilik yıllarına dair anılarını paylaşarak, bilgiye erişimin zor olduğu dönemi hatırlattı. 1990'lı yıllarda, öğrencilere verilen ödevler için ansiklopedilere başvurmak gerektiğini anlatan Bakan, o dönemde bilgiye ulaşmanın ne kadar zahmetli olduğunu dile getirdi. Bugün ise öğrencilerin internet sayesinde bilgilere kolayca erişebildiklerini belirterek, eğitim müfredatının da bu gelişmelere paralel olarak evrildiğini ifade etti.
"ESKİ MÜFREDAT BİLGİYE ULAŞMANIN ZOR OLDUĞU BİR DÖNEMDE HAZIRLANDI"
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı altında yapılan değişikliklerle, bilgiye erişmenin kolaylaştığı bu dönemde, çocuklara sadece bilgi değil, bu bilgilerin günlük yaşamlarında nasıl kullanılacağı ve fayda sağlayacağı sorularına yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı. Tekin, eski müfredatın bilgiye ulaşmanın zor olduğu bir dönemde hazırlandığını, ancak günümüzde bilgilerin her an erişilebilir olduğunu belirterek, "Artık çocuklarımıza, bilgiyi nasıl kullanacakları ve günlük yaşamlarında bu bilgiyi nasıl uygulayacaklarına dair soruları sormamız lazım" dedi.
Yeni müfredatın, bilgi aktarımından çok, bu bilgilerin beceri ve uygulama odaklı olmasına önem verildiğini belirten Bakan Tekin, "Felsefemizi tamamen değiştirdik. Dünya ve Türkiye değişiyor. Değişen şartlara uyum sağlamak ve öğrencilerimizin daha iyi yetişmesini sağlamak için bu yenilikleri yapmak zorundaydık" şeklinde konuştu.