Kırşehir’de baba-oğul, bayram öncesi bıçak bileme hazırlıklarını hızlandırdı

Kırşehir'deki bıçak bileyicilerinde Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğun mesai başladı. Kentin en işlek noktalarından biri olan tarihi Uzun Çarşı'da baba ve oğlu aynı dükkanda vatandaşların bıçaklarını bileyerek bayram hazırlıklarına katkıda bulunuyor.

Kırşehir’de baba-oğul, bayram öncesi bıçak bileme hazırlıklarını hızlandırdı

Baba Cemal İşeri, oğlu Murat İşeri ile birlikte tarihi Uzun Çarşı'da yıllardır sanatlarını birlikte sürdürüyor. Baba, oğluyla birlikte çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken oğul ise, vatandaşların bıçaklarını arife gününden önce getirmesinin kendileri önemli olduğunun altını çizdi. İşeri açıklamasında; "Son gün gelen yoğunlukla herkesin işini yetiştirmek zor oluyor. Vatandaşlarımız erken davranırsa hem biz daha rahat çalışırız hem de onlar işlerini son dakikaya bırakmamış olurlar. Bayram öncesinde işlerimiz açılıyor. Babamla erkenden gelip dükkanımızı açıyoruz. Yoğunluğa kalmadan işlerimizi bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bıçak bileyiciliği, kesici aletlerin (bıçak, makas, balta, vb.) keskinliğini restore eden geleneksel bir zanaattır. Bıçak bileyiciliği, körelmiş aletlerin kesme performansını geri kazandırmak için yapılıyor. Keskin aletler, mutfakta, kasaplıkta, berberlikte veya endüstride daha güvenli ve verimli çalışmayı sağlıyor.

Kurban Bayramı'nda bıçak bileyiciliği, kurban kesiminin hızlı, güvenli ve hijyenik bir şekilde gerçekleştirilmesi için kritik bir önem teşkil ediyor. Keskin bir bıçak, hayvanın acı çekmesini en aza indirir ve kesim işlemini kolaylaştırır.