Çorum’da güz ekimi başladı! Çiftçiler hububat, soğan ve patates ekimine başladı
Kurak geçen sezonun ardından Çorumlu çiftçiler, gelecek yılın mahsulleri için toprağı işliyor. Hububat, soğan ve patates ekimi başladı, umutlar 2026’ya taşınıyor.
Çorum’da, kurak geçen sezonun ardından çiftçiler, gelecek yılın mahsullerini yetiştirmek için ekim çalışmalarına başladı. Özellikle kış öncesi yoğun bir tempoyla yürütülen bu ekim sezonunda, başta hububat, soğan ve patates olmak üzere birçok ürün toprağa ekiliyor.
KAR SUYU VERİMİ ARTIRIYOR

Çiftçiler, kar sularının tohumları beslemesinin verimi olumlu etkilediğini belirtiyor. Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle verimlerde düşüş yaşandığını aktaran üreticiler, bu yıl daha iyi bir sezon bekliyor.
BOZBOĞA KÖYÜ’NDE EKİM YOĞUNLUĞU

Çorum Merkez’e bağlı Bozboğa köyünde çiftçilik yapan Eren Kara, “Yaklaşık 500 dönüm araziye ekim yapıyoruz. 100 dönümü buğday, 60 dönümü arpa, 200 dönümü soğan ve 150 dönümü patates olarak planladık. İki yıldır kuraklıkla mücadele ediyoruz. Verim düşüklüğü olsa da çiftçi için umut her zaman toprakta” dedi.
Kara, ekimini gerçekleştirdikleri arpayı Pancar Kooperatifi’ne tohum olarak vereceklerini, anlaşmalı olmayan ürünleri ise pazarda satışa sunacaklarını belirtti. Patatesin ağırlıklı olarak Ankara’ya, soğanın ise İstanbul’a gönderildiğini sözlerine ekledi.
UMUTLAR 2026 SEZONUNA KALDI

Çiftçiler, dolu ve kuraklık gibi olumsuzluklardan uzak, bol yağışlı bir sezon temennisinde bulunuyor. Kara, “İnşallah bu yıl tüm çiftçiler için bereketli geçer. Umutlarımızı 2026 sezonuna taşıyoruz” ifadelerini kullandı.