Özel tarih boş geçti: Ankara'da 05.05.2025’te düğün salonları boş kaldı!
Ağırlaşan ekonomik şartlar düğün sektörünü de vurdu. Önceden özel tarihlerde düğün yapabilmek için aylar öncesinden rezervasyonlar yapılırken bu yıl 05.05.2025 tarihinde salonlar boş kaldı.
Her gün biraz daha ağırlaşan ekonomik şartlar, düğün sektörünü vurdu. Ankara Sincan’daki düğün salonlarına olan ilgi, geçen yıla oranla hissedilir derecede azalırken, sektör temsilcileri evliliklerde de düşüş gözlediklerini bildirdi.
Ankara’nın Sincan ilçesinde 25 yıldır düğün salonu işletmeciliği yapan Mustafa Pamuk, Yeni Ankara muhabirine sektörün son yıllarda yaşadığı durgunluğu anlatırken şunları söyledi:
"BU YIL SALONLARIMIZ BOŞ KALDI"
Geçmiş yıllarda düğün salonlarına büyük bir ilgi vardı. Çiftler özel tarihlerde düğün günü alabilmek için birbirleri ile yarışırdı. Bu yıl '05.05.2025' tarihinde de böyle ilgi bekliyorduk ama ilk defa hiç rezervasyon almadık, salonlarımız boş kaldı.
“FİYATLAR ARTTI, TALEP AZALDI”
Bunun en büyük etkenlerinden biri elbette artan maliyetler. Bizler de geçen yıla göre, fiyatlarımıza yüzde 20-25 oranında ayarlama yapmak zorunda kaldık. Şu anda yemeksiz bir düğün 50-60 bin TL arasında yapılabiliyor. Yemekli organizasyonlar ise, menüsüne göre 150 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Kırmızı et, beyaz et, pasta ve ikram seçeneklerine göre fiyatlar değişiyor. 550 kişilik salonlarımızda dahi bu yıl düşük talep var.
“EVLİLİKLER AZALDI, SALONLAR ÇOĞALDI”
Sektör genel düşüşün pandemi sonrası hala toparlanamadı. Evlilik sayıları azalırken, düğün salonlarının sayıları da hızla arttı. Bu durum hem rekabeti artırdı hem de pastayı küçülttü. Bir de çiftler artık düğün yerine sadece nikâh yapmayı tercih ediyor. Belediyeye ait uygun fiyatlı salonlara da yönelim fazla.
PAKETTE NELER VAR?
Sincan’daki düğün salonlarında, sanatçı, müzik yayını, fotoğraf ve video çekimi, yaş ve kuru pasta, kanepe, pizza gibi yiyecekler ve içecekler standart paketlerimize dahil oluyor. Menüye ve kişi sayısına göre fiyatlarda değişiklik olabiliyor.
