Başkentte Çukurova rüzgarı: Adana kültürü Ankara’da!

Adanalılar Derneği Başkent Millet Bahçesi’nde Adana Tanıtım Günleri düzenledi. Şırdandan kebaba Adana kültürü Ankara ile buluştu.

Başkentte Çukurova rüzgarı: Adana kültürü Ankara’da!

Adanalılar Derneği Başkent Millet Bahçesi’nde Adana kültürünü Ankara’ya anlatmak amacıyla Adana Tanıtım Günleri düzenledi. Başkent Millet Bahçesi’nde Adana’ya özgü Aladağ andız pekmezi, Adana çömleği, Adana kilimi, Karaisali biberi, Adana’ya özgü tatlılar, Şırdan dolması, şalgam, Adana kebabı ve Adana’ya özgü el işleri Ankara vatandaşı ile buluştu. Tanıtım gününde renkli görüntüler ortaya çıktı.

"ADANA’DA BU KADAR TALEP OLMADI”

Etkinlikte Yeni Ankara’ya konuşan Kebapçı Mustafa Sinan Gültekin, Ankara vatandaşının etkinliğe beklediklerinden fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “Etkinlik güzel geçiyor. İlgi yoğun. Hafta içi olmasına rağmen çok fazla talep var. Adana’dan daha fazla talep var diyebilirim. Adana’da da böyle bir etkinlik düzenledik. Bu kadar talep olmadı” dedi.

“İÇİNE SEVGİ KATIYORUZ”

Adana kebabının Urfa kebabından farkını anlatan Mustafa Sinan Gültekin, “Adana kebabını kuzu etinden yapıyoruz ve zırhla çekiyoruz. Mesleğimizi severek yaptığımız için içine sevgi katıyoruz” ifadesini kullandı.

“KEBABA GELMELİSİNİZ”

Hedeflerinin uluslararası çapta tanıtım olduğunun altını çizen Gültekin, “Amacımız Adana kebabını dünyaya tanıtmak. Bu yol da başkentten geçer. Başkente bu amaçla geldik. Biz Adana kebabını her ögün yiyoruz. Kebaba gelmelisiniz” sözlerini kaydetti.

Adana Tanıtım Günleri 26 Ekim’e kadar devam edecek.