Atatürk Orman Çiftliği'nde lezzet nöbeti! Emekli mısırcı, usta kumpirci mesai başında!
Ankara’nın simgelerinden Atatürk Orman Çiftliği’nde, emekli maaşına ek gelir arayan Mısırcı Necdet ile Çiftlik’in 1968’den bu yana değişen yüzüne tanıklık eden Kumpirci Hüseyin Eraslan, arife gününde vatandaşlara lezzet ve samimiyet sunuyor.
Ankara’nın huzur veren atmosferiyle bütünleşen Atatürk Orman Çiftliği, Ankaralılar için bir buluşma noktasına dönüştü.
Akşam saat 18.00’den gece 03.00’e kadar açık olan İstasyon Restoran’da kumpir yapan Hüseyin Eraslan, bölgenin adeta simgesi haline gelmiş durumda.
ÇİFTLİK’İN DEĞİŞEN YÜZÜNE TANIKLIK EDEN BİR KUMPİRCİ
Hüseyin Eraslan, “Ben 1968’den beri Çiftlik’teyim. Buranın yıllar içindeki değişimine şahitlik ettim. Eskiden sandviç ve sosisli revaçtaydı. Kumpir ve kokoreç sonradan çıktı ve daha çok sevilmeye başlandı.
Kumpirimin ünü kulaktan kulağa yayılır. Müşterilerle aram çok iyidir, onlarla sohbet ederim. Hatta memleketlerini bile sorarak samimi diyaloglar kurarım. Önceden bu kadar araba yoktu, şimdi herkesin altında araba var, rahatça gelebiliyorlar. Eskiden hayvanat bahçesi vardı, ziyaretçiler de biz de mutlaka uğrardık. İmkanlarımız kısıtlıydı ama mutluyduk” dedi.

Eraslan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Menümüze müşteri memnuniyeti için kısır da ekledik. Kumpir yapımının inceliklerinden bahsetmek isterim: İyi bir kumpir patatesi, fırında tam kıvamında pişmiş olmalı. Tereyağı ve kaşarını bolca eklerim. Patateslerimiz dışarıda satılanlara göre daha büyüktür. Müşteriye sorarım; kimi salatasını bol ister, kimi sosis istemez, kimi sadece mısır ister. Bazen bebeklere sadece patatesle mama yaparım, aileler de memnun olur. Herkesin isteğine göre keyifle kumpir yapmaya devam ediyorum.”
EMEKLİ MISIRCI NECDET: “DOĞAYLA İÇ İÇE OLMAK İNSANI DİNLENDİRİYOR”
Necdet Çakır, “Emekli maaşım yetmediği için bu işe başladım. Arkadaşıma yardımcı oluyorum. Merhum Necmettin Erbakan’ın kurduğu Anadolu Gençlik Derneği’nin aktif bir üyesiyim. Gelen vatandaşlarla ilgileniyorum. Derneğin burs verdiği öğrencilere ve eğitim alanındaki gençlere destek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Doğayla iç içe olmanın, şehir kalabalığından ve stresten uzaklaştırıcı etkisine dikkat çeken Çakır, “Kazan’dan bile mısır yemeye gelen müşterilerim var. Sağlığım elverdiği sürece kira gelirim için bu işe devam edeceğim” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin kokoreç, mısır, köfte ve kumpir lezzetlerini denemek isteyen Ankaralılar, bu özel lezzet noktalarına akın ediyor. Yoğunluğun özellikle bayram akşamlarında artması bekleniyor.