Ankara’da o işletme gıda güvenliği açısından sınıfta kaldı! Vatandaş temiz gıdaya ulaşamıyor

Ankara'da bir büfenin gıda dolabında bozulmuş biberler gözlemlendi. Gözlemlenen ürünlerin tüketici sağlığını riske atabileceği ihtimali bulunurken gıda güvenliği denetimlerinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Ankara’da o işletme gıda güvenliği açısından sınıfta kaldı! Vatandaş temiz gıdaya ulaşamıyor

Ankara Çankaya’da hizmet veren bir büfenin gıda dolabında bozulmuş biberlerin bulunduğu Yeni Ankara tarafından gözlemlendi. Dolapta yer alan biberlerin bir kısmının yumuşamış, bir kısmının renk değiştirmiş ve bazı biberlerde küf benzeri oluşumlar olduğu görüldü. Gıda maddelerinin bu şekilde sergilenmesi tüketici sağlığı açısından risk oluşturmasıyla dikkat çekti.

EKMEĞİN ARASINDAKİ SEBZE Mİ KÜF MÜ?

Kızılırmak Mahallesi’ndeki büfede tost, köfte ekmek gibi sıcak ürünlerin satışta olduğu görülürken bozulmuş sebzelerin halen dolapta tutulması hijyen uygulamaları açısından akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Yetkili kurumlar tarafından denetimlerin artırılmasının önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

ANKARA’DA GÖZLEMLENEN BOZUK ÜRÜNLERE DAİR

Geçtiğimiz haftalarda Keçiören ilçesindeki pişmiş tavuk satan bir işletmenin aynı fırında hem çiğ tavuğu hem de pişmiş tavuğu bulundurduğu Yeni Ankara tarafından gözlemlendi. Uzmanlar durumun sağlıklı olmadığını belirterek vatandaşları uyardı.

Gıda güvenliğini riske atan başka bir durum ise yaz aylarında Mamak ilçesinde iki ayrı zincir markette gözlemlendi. Küflenmiş ekmekten açılmış ekmeğe, bozulmuş zeytinden bozulmuş salama çeşitli ürünler raflarda tüketiciye sunulmaya devam etti. Durum temiz gıdaya ulaşım konusunda akıllarda soru işareti uyandırdı.