Ankara'da kırmızı ete zam gelecek mi?
Ankara’da kırmızı et fiyatlarına zam gelecek mi? Yaz aylarında et alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar…
Kasap Yasin Çam, yaz aylarında et alırken dikkat edilmesi gereken hususları Yeni Ankara’ya anlattı. Kasap Çam, yaz aylarında etin raf ömrünün kısaldığını belirterek, “Et alırken öncelikle güvendiğiniz kasaptan almalısınız. Daha önce almadığınız, güven vermeyen kasaplardan et alınırsa etten zehirlenme ihtimali artar, sağlığa zarar verir. Burada dikkat etmeniz gereken husus ise inek eti ile dana etini karıştırmamak” dedi.
İNEK ETİNE DİKKAT

İnek eti ile dana etinin ayrımının yapılması gerektiğini vurgulayan Çam, “İnek etini daha eti diye satan kasaplar var. Müşterilere önerim etin yağına bakıp karar vermeleri. Etin yağı sarı ise inek eti, beyaz ise dana etidir” ifadesini kullandı.
“ÇÖZÜMÜ AZ AZ SUNMAKTA BULUYORUZ”

Raf ömrü kısalan etlere karşı aldıkları önlemleri anlatan Kasap Çam, “Ankara’da sıcaklıklar arttı. Sirkülasyon gerçekleşen kasaptan et almak gerekiyor. Çünkü yaz sıcaklıklarının artması ile ete iyi bakmamıza rağmen raf ömrü kısaldı. Tavuk eti de, dana eti de, kuzu eti de tarihi geçmeden bozuluyor. Müşteriler bu etleri alırken çok dikkatli olsunlar. Biz de çözümü eti az az müşteriye sunmakta buluyoruz. Eti raflara çok çıkarmıyoruz ki bozulmasın. Aynı gün satılacak kadar çıkarıyoruz” sözlerini kaydetti.
TALEP ARTARSA FİYAT ARTAR
Çam kırmızı et fiyatları ile ilgili de şunları söyledi:
“Et fiyatlarında yükselme şu an bir yükselme olmayacak. Çünkü şu an Kurban Bayramı’ndan çıktık. Vatandaşın dolabı et dolu. Ete talep ne zaman artarsa fiyatı da o zaman artıyor. Şu anda da talep çok fazla yok. Ancak kış aylarına doğru mutlaka zam gelecektir”