Ankara’da kasaplık bitti mi? Yapay et mi kasapları etkiledi?
Ankara’da kasaplık mesleği ne durumda? Çırak yetişiyor mu? Yapay et kasapları etkiler mi? İşte detaylar…
Ankara’da kasaplık yapan Yasin Çam Ankara’daki kasaplık mesleği ve yapay et hakkında Yeni Ankara’ya açıklama yaptı. Kasap Yasin Çam, kasap çırağının çok fazla yetişmediğini belirterek, “Kasapta çırak olmak isteyen, mesleği öğrenmek isteyen var ama az. İnsanlar biraz sabredeyim daha sonra mesleğimi elime alayım diyen yok. Çoğu kasap çırağı Suriyeli ve Iraklı“ dedi.
“LABORATUVAR ORTAMINDA ET ÜRETİLİP TEZGAHLARDA SATILACAĞINA İNANMIYORUM”

Yapay et konusuna inanamadığını vurgulayan Kasap Yasin Çam, “Teknolojinin ilerleyen zamanlarda ne getireceğini göreceğiz ancak şu an aklım almıyor. Ben laboratuvar ortamlarında çok çok et üretip tezgahlarda satılacağına inanmıyorum ancak eskiden de telefonların bu duruma geleceğine de inanmıyorduk” ifadesini kullandı.
"TÜRK HALKI TALEP ETMEZ"

Yapay eti Türk halkının talep etmeyeceğinin üzerinde duran Çam, “Yapay et hayvancılığı bitirir ancak bu durum çok ilerleyen zamanda olur. Bununla birlikte Türk halkı yapay et konusuna sıcak bakmaz. Gidip de yapay et alacaklarını düşünmüyorum” sözlerini kaydetti.
YAPAY ET NEDİR?
Yapay et, hayvan kesimi olmadan üretilen et benzeri bir üründür. İki türü vardır. Hücresel et ve bitkisel et. Bunlar hayvan hücreleri laboratuvarda çoğaltılarak gerçek ete benzer bir ürün elde edilir veya soya, bezelye gibi bitkisel proteinlerle et tadı ve dokusu taklit edilir.