Altındağ'da salı sohbetleri devam ediyor
Altındağ Belediyes'nin geleneksel hale gelen Salı Sohbetleri etkinlikleri, bu hafta “Hayata İz Bırak Derneği”nin katılımıyla devam etti. Etkinlikte, “Ata Tohumu ve Doğal Tarım” konuları ele alındı.
Altındağ Belediyesi, her hafta düzenlediği ve büyük ilgi gören Salı Sohbetleri'nde bu kez "Ata Tohumu ve Doğal Tarım" üzerine farkındalık semineri düzenledi. Seminer, Altındağ Belediyesi çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirildi.

"ATA TOHUMU, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÜRÜNDÜR"
Hayata İz Bırak Derneği'nden Tuna Avcı ve Gökalp Gençosmanoğlu'nun sunduğu seminerde, ata tohumunun yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler, farklı tohum çeşitleri, tarım yöntemleri, fide yetiştirme koşulları, gübre kullanımı ve balkon bahçeciliği gibi konular katılımcılarla paylaşıldı. Seminerin sonunda, katılımcılara sağlıklı gıda farkındalığını artırmak amacıyla ata tohumu hediye edildi.

ATA TOHUMU SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÜRÜN
Gençosmanoğlu, ata tohumunun sürdürülebilir bir ürün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Toprak her yıl biraz daha inceliyor. 1 cm toprak 1000 yılda oluşur ve 1 gram toprakta milyonlarca canlı organizma bulunur. GDO'lar insan sağlığına zarar verir. Bizim besinlerden beklentimiz, vücudumuza faydalı olmalarıdır. Ata tohumu, doğal ortamda yetişir ve sürdürülebilir bir üründür.”