Kış sofralarına tatlı bir dokunuş: Kozalak pastası tarifi

Soğuk kış günlerinde, sevdiklerinizle paylaşılan sıcacık sohbetlerin vazgeçilmezi olmaya aday bir tatlı: Kozalak pastası!

Kış sofralarına tatlı bir dokunuş: Kozalak pastası tarifi

Hem şık görünümü hem de kolay hazırlanışıyla dikkat çeken bu lezzet, küçükten büyüğe herkesin favorisi olacak. Kozalak şeklindeki özgün sunumuyla sofralarınıza estetik bir hava katarken, tadıyla da damaklarda iz bırakıyor.

MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 fiske tuz

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı tepeleme kakao

1 su bardağı un

Kreması için:

200 ml krema

80 gr bitter çikolata

Dışı için:

Çikolatalı mısır gevreği

YAPILIŞI

1. Kek harcı için yumurta aklarını bir kaba alıp tuzla birlikte köpük köpük olana kadar çırpın.

2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın.

3. Yumurta sarılarına süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.

4. Köpürttüğünüz yumurta aklarını azar azar ekleyerek spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.

5. Karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 160 °C fırında 40 dakika pişirin.

6. Fırından çıkan ve soğuyan keki ufalayın.

KREMA HAZIRLIĞI VE ŞEKİLLENDİRME

1. Krema için sıvı kremayı sos tenceresinde ısıtın ve ocaktan alın.

2. Bitter çikolataları kremanın içine ekleyerek karıştırın.

3. Ufaladığınız kekin üzerine çikolatalı kremayı döküp iyice karıştırın.

4. Karışımı streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.

5. Dinlenen karışımdan parçalar alarak kozalak şekli verin ve üzerini çikolatalı mısır gevreği ile kaplayın.

Son dokunuş olarak üzerine pudra şekeri serperek kar görüntüsü oluşturun. Kozalak pastanız servise hazır!

Afiyet olsun.