Yozgat'tan Türkiye'ye örnek: Tüketmek yerine üreten emekli öğretmenin hikayesi!
Yozgat’ın Saray köyünde yaşayan 76 yaşındaki emekli öğretmen Bekir Karakoç, emeklilik dönemini evde oturarak geçirmek yerine, büyük bir girişimcilik örneği sergiledi. Üç yıl önce eşiyle birlikte hobi olarak başladığı etlik horoz yetiştiriciliğini kısa sürede profesyonel üretim tesisine dönüştürdü.
Emekli olduktan sonra kendi mülklerine bir tesis kurma hayaliyle işe başlayan Bekir Karakoç, başlangıçta sadece organik tavuk tüketme amacıyla yola çıktı ancak yerin müsaitliğini ve imkanları görünce bu hobiyi ticarete dönüştürmeye karar verdi.
EMEĞİ TİCARETE DÖNÜŞTÜRDÜ

Karakoç, horoz yetiştirme hikayesini şu sözlerle anlattı:
"Biz belli bir dönem gelince hanımla beraber dedik ki kendi yerimize, mülkümüze bir tesis yapalım... Tabii burayı yapınca da bu sefer tavuk olmadan olmuyor. Hiç olmazsa organik tavuk yiyelim diye başlangıçta hobi olarak düşünmüştük ama baktık yerimiz müsait ve imkanlarımız da var. Hiç olmazsa etlik horoz yetiştirelim, insanlara da tertemiz ürünler verelim, onlar da faydalansınlar diye düşündük."
TAMAMEN ORGANİK BESLENME VE YÜKSEK KALİTE
Bursa’dan aldığı bir günlük civcivlerle işe başlayan Karakoç, 6 aylık titiz bir süreç sonunda horozları kesim olgunluğuna ulaştırıyor. Karakoç’un çiftliğinde en çok dikkat çeken detay ise tamamen organik üretim yöntemleri.
Karakoç, horozlarını mısır ve yonca ağırlıklı doğal yemlerle beslediğini belirterek, 6 ay sonunda horozların yaklaşık 1,5 kilogramlık temiz ve doğal et haline geldiğini ifade etti.
850 HOROZ, 500 LİRALIK SATIŞ BEKLENTİSİ

Şu an çiftliğinde tam 850 adet etlik horoz bulunduğunu söyleyen Karakoç, maliyetler konusunda da şeffaf davrandı. 6 aylık üretim sürecindeki maliyetin 200 ila 250 bin lira arasında değiştiğini belirten Karakoç, kesim dönemine gelmiş organik horozları ise tanesi 500 liradan satışa sunmayı planladığını ifade etti.
Pazar stratejilerini ise Karakoç, "Pazarımız biz sipariş yerine tanıdık ahbap, eş, dost memlekete, Yozgat'a verelim diye düşündük." sözleriyle özetledi. Emekli öğretmen, bu girişimle hem vaktini değerlendirdiğini hem de insanlara tertemiz, sağlıklı ürünler sunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.