Yozgat’ta 10 yıllık kaz serüveni ekonomiye can veriyor
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde 10 yıl önce 5 kazla yetiştiriciliğe başlayan Koray Altıntaş, bugün 800’ü aşkın kazıyla hem bölge halkına hem de Kars’a kaz sevkiyatı yapıyor. Altıntaş, yeni çiftliğiyle üretimi artırmayı hedefliyor.
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde yaşayan girişimci Koray Altıntaş, 10 yıl önce 5 kazla başladığı yetiştiriciliği her yıl artırarak önemli bir başarıya imza attı. Altıntaş’ın çiftliğinde şu anda 800-850 kaz bulunuyor ve üretilen kazlar hem bölge halkına hem de Kars’a gönderiliyor.
KAZLARIN BAKIMI VE DAMIZLIK SEÇİMİ

Girişimci Koray Altıntaş, kazların bakımının zor olmadığını belirterek, “Sabah kalkarız, kazlarımızın yemini ve suyunu ayarlarız. Sabah-akşam besleme yapıyoruz. Aslında çok bakımı zor bir hayvan değil.” dedi. Altıntaş, kazların bir kısmını damızlık olarak ayırdığını ve hangi kazların damızlık olacağının belli olduğunu aktardı.
FARKLI BÖLGELERDE FİYAT VE ÜRÜN FARKI

Kazların satış sürecine değinen Altıntaş, Yozgat çevresine normal kesim kaz verirken, Doğu illerine gönderilen kazların tuzlanarak Kars kazı olarak satıldığını ifade etti. Geçen sene kilogram fiyatı normal kazda 500, tuzlu kazda 550 lira civarındayken, bu yıl 600-650 lira arasında olması bekleniyor.
YENİ ÇİFTLİKLE ÜRETİM ARTACAK
Kaz yetiştiriciliğini geliştirmeyi hedefleyen Altıntaş, yeni bir çiftlik kurduğunu ve taşındıklarında kaz sayısını artırmayı planladığını söyledi. Altıntaş, “Kazların yaşam şartlarını iyileştirerek hem bölgeye örnek olmak hem de Boğazlıyan ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.