Mutfaktaki tehlike, hastanelik etti! Zehirlenmelere davetiye mi çıkarıyor?
Afyonkarahisar'da o yiyecekten zehirlendikleri iddiasıyla anne ve 3 çocuğu hastaneye kaldırıldı. Çocukların çok sevdiği o yemek, zehir mi saçıyor?
Afyonkarahisar’da, çocukların çok sevdiği ve kahvaltıların vazgeçilmezi o yemek, anne ve 3 çocuğunun zehirlenmesine yol açtı.
Olay, kent merkezi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahallede bulunan bir dairede yaşayan 4 kişi, patates kızartması yedikten bir süre sonra rahatsızlandı. Aile üyeleri ardından 112 Acil servis arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri ambulanslarla anne ve 3 çocuğunu hastaneye kaldırdı. Zehirlendikleri belirlenen 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Öte yandan gölgeye gelen AFAD ekipleri de evde inceleme yaparak numune aldıkları bildirildi.
Zehirlendikleri tespit edilen anne ve üç çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi yüreklere su serperken, patates kızartması zararlı mı ve zehirlenmelere davetiye mi çıkarıyor? Sorularını, vatandaşların akıllarına getirdi.
PATATES KIZARTMASI ZARARLI MI?

Patates kızartması, tek başına zehir olmasa da, özellikle fast-food tarzı sık yenirse zararlıdır: yüksek kalori, doymuş ya da trans yağ, aşırı tuz, kan şekerini hızla yükselten yüksek glisemik indeks ve yüksek ısıda oluşan kanserojen akrilamid içerir; uzun vadede kilo alımı, insülin direnci, kalp hastalığı ve kanser riskini artırır. Evde zeytinyağı gibi kaliteli yağlarla, 170°C’yi geçirmeden ve haftada 1-2 defayı aşmadan yapılırsa risk çok düşer, ara sıra yenilen ev yapımı patates kızartması “zararlı” kategorisinden çıkmış olur.