Kırşehir’de 40 yıldır aktarlık yapan esnaftan tavsiyeler

Hava sıcaklıklarının ani düşüşü ve özellikle gece saatlerinde etkili olan soğuk, Kırşehir’de vatandaşların soluğu aktarlarda almasına neden oldu.

Kırşehir’de 40 yıldır aktarlık yapan esnaftan tavsiyeler

Kırşehir’de bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, doğal ürünlere yoğun rağbet gösteriyor.
Tarihi Uzun Çarşı’da 40 yılı aşkın süredir aktarlık yapan 68 yaşındaki Ünsal Gümüş, soğuk havalarda vücut direncini artırmak için yıllardır pekmez, ceviz ve tahin üçlüsünü tükettiğini belirtti. Gümüş, bu doğal karışımı düzenli kullandığı için yıllardır gribal enfeksiyonlara yakalanmadığını vurguladı.

KIŞ MEVSİMİ YAKLAŞTIKÇA İLGİ ARTIYOR

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemini korumanın önemli olduğunu hatırlatan Ünsal Gümüş, "40 yılı aşkın süredir bu işi yapıyorum. Kırşehir’de havalar soğumaya başladı mı insanlar doğal ürünlere yönelir. Ben de yıllardır ceviz, pekmez ve tahini karıştırarak yerim. Allah’a şükür bu sayede grip nedir bilmem. Herkese tavsiye ediyorum. Hastanelerde enfeksiyon vakaları fazla" ifadelerini kullandı. Vatandaşların özellikle son günlerde soğuk algınlığına karşı bitkisel karışımlar ve doğal ürünlere yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Gümüş, zencefil, zerdeçal, ıhlamur ve adaçayına da talebin arttığının altını çizdi.

Aktarlık mesleği özellikle havaların soğuması ve vatandaşların bağışıklık sistemlerinin zayıflamasıyla kendini yeniden hatırlatıyor.