Keçiören’de yöresel lezzetler yarışıyor: 2. Serhat İlleri Yemek Yarışması başvuruları başladı!

Keçiören, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini bir araya getiriyor. Kete, Hıngel ve Kavut gibi geleneksel tatların yarışacağı gastronomi şöleninde katılımcılar hem kültürel mirası yaşatacak hem de büyük ödüller için hünerlerini sergileyecek.

Keçiören’de yöresel lezzetler yarışıyor: 2. Serhat İlleri Yemek Yarışması başvuruları başladı!

Keçiören Belediyesi, Anadolu’nun lezzetlerini buluşturacak 2. Geleneksel Serhat İlleri Yöresel Yemek Yarışması’na ev sahipliği yapıyor. Kete, Hıngel ve Kavut kategorilerinde düzenlenecek yarışma, 3 Kasım 2025 tarihinde saat 10.00’da Fatih Stadı’nda gerçekleştirilecek. Yarışmaya başvurular 17-24 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular Keçiören Belediyesi web sitesi, Net Masa birimi, 444 52 76 numaralı telefon hattı veya belediye hizmet binasından gerçekleştirilebilecek.

YARIŞMA KATEGORİLERİ VE KURALLARI

  • Kete: Büyük tepside hazırlanacak hamur işi, az zeytinyağı ve tereyağıyla kavrulmuş un içi kullanılarak pişirilecek ve kareler halinde tabaklanacak.

  • Hıngel: Üçgen muska şeklinde hamura kıymalı iç konacak, haşlanacak ve tereyağı ile tabaklanacak.

  • Kavut: Belediyenin sağladığı kavut unu, pekmez ile helva kıvamına getirilip tereyağı ile tabaklanacak.

Yarışma noter huzurunda gerçekleştirilecek ve profesyonel aşçılar katılamayacak. Katılımcılar 18 yaşını doldurmuş olmalı ve Keçiören Belediyesi çalışanları ile jüri yakınları yarışmaya dahil edilemeyecek. Her yarışmacı yalnızca bir kategoride yarışabilir ve hazırlıklarını kendi alanında gerçekleştirecek. Hijyen kurallarına uyulmaması veya yarışma kurallarına aykırı davranılması durumunda elenme söz konusu olacak.

DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLER

Jüri, hijyen ve kurallara uygunluk (0-10), sunum (0-20) ve lezzet (0-70) kriterleriyle puanlama yapacak. Puan eşitliği durumunda ek yarışma düzenlenebilecek ve jüri kararları kesin olacak.

  • Kete Kategorisi: Birinci 500 bin TL, ikinci 250 bin TL, üçüncü 125 bin TL ve diğer sıralamalar için 50 bin -100 bin TL arası ödüller.

  • Hıngel Kategorisi: Birinci 300 bin TL, ikinci 150 bin TL, üçüncü 75 bin TL ve diğer sıralamalar için 20 bin-50 bin TL arası ödüller.

  • Kavut Kategorisi: Birinci 100 bin TL, ikinci 50 bin TL, üçüncü 25 bin TL ve diğer sıralamalar için 10 bin-20 bin TL arası ödüller.

Keçiörenliler, bu gastronomi şöleninde Anadolu’nun yöresel lezzetlerini deneyimleyerek hem kültürel mirası yaşatacak hem de keyifli bir hafta sonu geçirecek.