Gençliğin kalbi Çankaya'da atıyor: Öğrencilerin sofrası lezzet şölenine dönüşüyor!

Çankaya Belediyesi, özellikle üniversite öğrencilerinin ve gençlerin sağlıklı, doyurucu ve ekonomik beslenme sorununa çözüm getiren "Çankaya Gençlik Sofrası" projesiyle bir kez daha fark yaratıyor.

Gençliğin kalbi Çankaya'da atıyor: Öğrencilerin sofrası lezzet şölenine dönüşüyor!

Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in genç odaklı sosyal belediyecilik vizyonunun somut bir örneği olan proje, 01 Aralık 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak bu haftaki menüsüyle de gençlerin yüzünü güldürecek.

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ YEMEKLER GENÇLERİ BEKLİYOR

Haftalık menü, klasik öğrenci yemeklerinin çok ötesinde, zengin ve besleyici seçeneklerle dolu. Haftanın ilk günü, 1 Aralık Pazartesi, ana yemek olarak lezzetli Köfteli Bahçevan Kebabı ve Tel Şehriye Pilavı ile gençlere enerji depolama imkanı sunuluyor. 2 Aralık Salı günü ise gençlerin favorisi olmaya aday, bolonez sosun yöresel yorumu olan Fes Soslu Makarna ve geleneksel bir tatlı olan Sütlaç ile keyifli bir mola vaat ediliyor.

AİLE EVİNDEN FARKSIZ BİR MENÜ

Orta hafta, 3 Aralık Çarşamba, Tavuk Sote ve Bulgur Pilavı ile dengeli bir menü sunarken, 4 Aralık Perşembe'nin menüsü, doyuruculuğuyla öne çıkan Etli Kuru Fasulye ve Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı ile adeta bir ev yemeği sıcaklığını taşıyor. Tatlı olarak İzci Tatlısı sürprizi de mevcut. Hafta finali ise uluslararası bir lezzetle yapılıyor: 5 Aralık Cuma günü, Macaristan mutfağının meşhur yemeği Macar Gülaş ve Kayısı Kompostosu ile gençlere farklı bir deneyim yaşatılacak.

Gençlik Sofrası, sadece menüsüyle değil, konumuyla da gençlere kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, yemeklerini hem Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası (Kızılay) hem de 100. Yıl Çankaya Evi yemekhanelerinde, akşam saatlerinde, yani ders çıkışlarına uygun bir zamanda, 17.30 - 19.00 arasında alabilecekler.