Türkiye'deki insanlar yılda kaç kilo ekmek tüketiyor? Doç. Dr. Muhammed Keskin açıkladı!
Dünyada ve Türkiye’de insanlar yılda kaç kilo ekmek tüketiyor? Doç. Dr. Muhammed Keskin net sayıyı verdi ve ekmeğin zararlarını açıkladı. Detaylar haberimizde.
Türkiye’de vatandaşların günlük ekmek tüketimi çok fazla. Tam buğdayından çavdarına, lavaşından somununa çeşitli ekmekler her öğün sofralarda bulunuyor. Doç. Dr. Muhammed Keskin ise kendi Youtube kanalı üzerinden vatandaşların yıllık ekmek tüketimini ve ekmeğin zararlarını açıkladı.
KALP VE DAMAR HASTALIKLARI VE ALZHEİMER SIKLIĞI ARTTI
Doç. Dr. Muhammed Keskin Türkiye’yi ekmek ülkesi olarak tanımladığını belirterek, “Biz gerçekten ülke olarak çok fazla ekmek tüketiyoruz ve bu yüzden toplumumuzda çok fazla şeker hastası var. Kalp damar hastalıkları, Alzheimer gibi hastalıkların sıklığı artmış durumda” dedi.
AVRUPA’DA 40 TÜRKİYE’DE 200
Ekmeğin çeşitli hastalıklara neden olabileceğini vurgulayan Muhammed Keskin, “Avrupa’da bir kişi yılda ortalama 40 kilogram ekmek tüketirken Türkiye’deki bu sayı 200 kilogram. Hani Pizza yiyor dediğimiz İtalyanlar var ya, bizim kadar ekmek tüketmiyorlar. Hani börek yapan Boşnaklar var ya, onlar aslında bizim kadar ekmek tüketmiyorlar. Hani Fransızlar kahvaltıda kruvasan yiyorlar ya, inanın onlar da bizim kadar ekmek ve hamur tüketmiyorlar. Biz çok fazla ekmek yiyoruz, bu yüzden çok fazla hasta oluyoruz” ifadesini kullandı.
“EKMEĞİN FAZLA TÜKETİLMESİ HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIR”
Ekmeğin dolgu maddesi olmadığının altını çizen Keskin, “Ekmek bir besin kaynağıdır ve çoğu karbonhidrattır. Ekmeğin fazla tüketilmesi hastalıklara davetiye çıkarır. Ekmeksiz de doyabilirsiniz. Karnınızı yemekle doyurmaya çalışın, ekmekle değil” sözlerini kaydetti.