Sonbaharın beyaz altınının fiyatı uçtu: Ankara'da sarımsağın kilosu 350 TL’ye dayandı!
Ankara’da kış hazırlıkları hız kesmeden sürerken, sofraların ve kilerlerin vazgeçilmezi olan sarımsakta bu yıl da fiyatlar el yakıyor. Özellikle turşu yapımında kullanılan ve doğal antibiyotik olarak bilinen taze sarımsağın kilosu, Ulus Halinde 200 ile 350 TL arasında değişiyor.
Başkent Ankara’da sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde, vatandaşlar kışa hazırlık için doğal ürünlere yöneliyor. Doğal ve sağlıklı gıdalara olan ilginin arttığı bu dönemde, sofraların vazgeçilmezi turşular için de hummalı bir hazırlık süreci başladı.
Özellikle turşu sezonunun da açılmasıyla beraber sarımsağa olan ilgi daha da arttı. Salatalık, biber, patlıcan, lahana, domates ve acur turşularında olmazsa olmaz bir malzeme olan sarımsak, bu ürünlerin lezzetini tamamlayan en önemli unsur olarak öne çıkıyor.
HEM LEZZET HEM ŞİFA
Yüzyıllardır hem şifa hem de lezzet kaynağı olarak bilinen sarımsak, günümüzde de mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Antibakteriyel yapısı ve vitamin deposu olmasıyla dikkat çeken sarımsak, sadece yemeklere tat katmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlık açısından da önemli faydalar sunuyor. Özellikle saç sağlığını destekleyici etkisiyle bilinen sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de öne çıkıyor. Mevsim geçişlerinde artış gösteren soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu rol üstlenen bu doğal besin, sonbahar aylarında yeniden sofraların şifa kaynağı haline geliyor.
BEYAZ ALTIN CEP YAKIYOR
Ancak bu sezon sarımsak, sadece lezzetiyle değil, fiyatıyla da gündemde. Turşuların vazgeçilmezi olan sarımsağın kilosu cep yakıyor. Türkiye’nin sarımsak üretiminde öne çıkan Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinden gelen kaliteli sarımsağın kilosu, Ulus Hali’nde 300 ile 350 TL arasında değişiyor. Daha küçük boyutlu sarımsaklar ise 100 ila 200 TL arasında alıcı buluyor.