Kore Mutfağı Ankara’da Tanıtıldı: 40’tan Fazla Lezzet Davetlilerle Buluştu

Güney Koreli şefler Jang Yu-min ve Oh Ji-eun, Ankara’da düzenlenen etkinlikte Samgyetang’dan Kimçi Jeon’a kadar birçok geleneksel Kore yemeğini tanıttı. Etkinliğe Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Jeong Yeondoo da katıldı.

Güney Koreli konuk şefler Jang Yu-min ve Oh Ji-eun, Ankara’da düzenlenen tanıtım etkinliğinde ülkelerine özgü Samgyetang, Kimçi Jeon, Karides Jeon ve Hobak Jeon gibi birçok geleneksel Kore yemeğini davetlilere sundu. Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Jeong Yeondoo, etkinliğin Türkiye’deki Kore kültürü ilgisini artıran önemli bir organizasyon haline geldiğini belirtti. Büyükelçi, Kore dizileri ve yemek programlarının etkisiyle Kore mutfağına yönelik küresel ilginin arttığını vurgulayarak, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un yakında Türkiye’yi ziyaret etmeyi planladığını ifade etti. Konuk şefler, etkinlik kapsamında 40’tan fazla Kore yemeğinin sunumunu gerçekleştirdi.

SON DAKİKA HABERLERİ