Dünya Sağlık Örgütü uyardı! Çiğ ve pişmiş gıdaları ayırın
Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Güvenliği Günü'nde vatandaşları uyararak çiğ ve pişmiş gıdaların ayırt edilmesi gerektiğini açıkladı.
Her yıl 7 Haziran'da kutlanan Dünya Gıda Güvenliği Günü için Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı geldi. Sağlıksız gıda tüketiminin 200'den fazla hastalığa zemin hazırladığını bildiren örgüt, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
"Bakteri, virüs, parazit veya ağır metaller gibi kimyasal maddelerle kirlenmiş gıdaların tüketilmesi sonucu 200'den fazla hastalık ortaya çıkıyor. 5 anahtarı takip edin: Temiz tutun Çiğ ve pişmişi ayırın İyice pişirin Yiyecekleri güvenli sıcaklıklarda tutun Güvenli su ve hammaddeler kullanın."
DÜNYA GIDA GÜVENLİĞİ GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 20 Aralık 2018'de aldığı karar ile 7 Haziran günü Dünya Gıda Güvenilirliği Günü olarak ilan edilerek 2019’dan itibaren tüm dünyada kutlanmaya başlandı. Yürütücülüğünü Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün ortaklaşa üstlendiği Dünya Gıda Güvenilirliği Günü ile, güvenilir gıdanın önemi ve insanlığa sağladığı yararların anlatılması, gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik girişimlerin güçlendirilmesi ve bu alandaki tüm paydaşların farkındalığının artırılması hedeflenmektedir.