Ankara'dan Gürcistan'a yolculuk: Turistik Kutaisi Pazarı çeşitliliğiyle dikkat çekiyor!

Ankara'dan Gürcistan'a yolculuğumuzda bu sefer durağımız Kutaisi. Gürcistan'ın batısında yer alan Kutaisi, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri kadar renkli ve çeşitli pazar kültürüyle de turistlerin dikkatini çekiyor. Gürcistan'ın Kutaisi pazarıyla ilgili merak edilen her şey haberimizde...

Şehrin merkezinde bulunan Kutaisi Pazarı, hem yerel halkın hem de turistlerin uğrak noktalarından biri. Pazar, sadece bir alışveriş yeri değil, aynı zamanda Gürcü kültürünün, mutfağının da tanıtımı için önemli bir yer.

Kutaisi Pazarı ev ürünlerinden antika eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Pazarda özellikle doğal ve yerel üretim gıdalar ön planda. Çok sayıda ürün uygun fiyata bulunabiliyor. Pazarda gezerken karşılaşılan ürünler, ziyaretçilerin hem gözünü hem damağına hitap ediyor.

DOĞALLIK BU PAZARDA

Pazarın en dikkat çekici ürünlerinden biri kabuksuz taze ceviz. Cevizlerin kilosu ise 30 GEL. Özellikle Gürcü mutfağında ulusal lezzetler arasında olan bayramlarda önemli günlerde, yeni yılda tüketilen cevizli sucuklar (churchkhela) ve pestiller, pazardaki tezgahlarda sıra sıra asılı şekilde sergileniyor.

UCUZ VE PAHALI ÜRÜNLER

Pazardaki en ucuz ürün 1 ve 1.5 GEL (20-22 TL) ile domates ve salatalık iken üzüm 15 GEL (223TL) ile pazarda en pahalı ürünlerden biri olarak tezgahtaki yerini alıyor.

Bir diğer dikkat çeken ve tadımı yaptırılan ürün ise tekerlek şeklinde inek, keçi ve koyun sütünden yapılan geleneksel Gürcü peynirleri. Doğal yöntemlerle üretilen bu peynirler, kahvaltı sofralarını süslerken, yemeklerde de kullanılıyor. Peynirler, lezzeti ve yumuşaklığıyla sadece Gürcülerin değil turistlerin de gözdesi. Gürcü mutfağına özgü aromatik baharatlar, kuru otlar, ev yapımı acılar da pazarda bolca bulunan ürünler arasında yer alıyor.

KUTAİSİ PAZARI’NDA DOĞAL LEZZETLER VE KÜLTÜREL ZENGİNLİK

Pazarda satılan köy tavukları, parlak sarı ayakları ve tüysüz, temiz halleriyle dikkat çekiyor. Soğuk dolaplarda, ayaklarıyla birlikte ve açılmış halde satılan tavukların sarı olması, onların doğal beslenerek yetiştirildiğini ve hormon kullanılmadığını gösteriyor. Gürcüler için bu tür tavuklar, mutfakta daha lezzetli kabul ediliyor. Yemeklerde ve çorbalarda yemeğe kattığı tatla Gürcistan mutfağının en aranan ve sevilen tatları arasında yer alıyor.

Pazarda bulunan taze meyve ve sebze çeşitliliği ve bolluğuyla şaşırtıyor. Ahudududan karpuza, muzdan yaban mersinine kadar Gürcistan’ın bereketli topraklarında yetişen yeşillikler taze ve doğal. Kovalar içinde satılan acur, lahana ve birçok turşu çeşidi pazardaki yerini alıyor. Baharat tezgahlarında ise kırmızı biberden kurutulmuş aromatik otlara kadar pek çok çeşit bulunuyor.

Pazarda antika eşyalar arasında yer alan Kapadokya figürü, Türk turistler için heyecan ve gurur kaynağı oluyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber