Yerköy’de kavurucu sıcaklarda yapılan karpuz hasadı, tarım işçilerini zorluyor

Türkiye'nin birçok ilinde karpuz hasadı biterken Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyü ve çevresinde karpuz hasadı yeni başladı. Kavuran sıcaklıkta yapılan hasat, üretici ve tarım işçileri için sancılı bir sürece zemin hazırlıyor.

Bölgede organik olarak yetiştirilen karpuzlar, hem lezzeti hem de doğal üretim şekliyle dikkat çekiyor. Kavurucu yaz sıcağında sabahın erken saatlerinde başlayan hasat mesaisi, üreticiler ve tarım işçileri için oldukça yorucu ve zorlayıcı geçse de elde edilen kaliteli ürün emeğin karşılığını fazlasıyla veriyor.

Sekili Köyü ve çevresindeki tarlalarda toplanan karpuzlar, Yozgat başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki pazarlarda yerini alıyor ve tüketicinin mutfağıyla buluşuyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde karpuz sezonu sona ermişken, bu geç başlayan hasat sayesinde bölgedeki pazarlarda taze karpuz bulunmaya devam ediyor. Hem geç olgunlaşması hem de doğal üretim şartları sayesinde Sekili karpuzu aromasıyla öne çıkarken bölge halkı tarafından da yoğun rağbet görüyor.

Adana Ceyhan'dan gelerek Sekili'de karpuz hasadında çalışan Şanlıurfalı tarım işçisi Yaşar Kuş, "Adana Ceyhan'dan geldik Sekili'de çalışıyoruz. Sabah saat 5'te kalkıyoruz, akşam 8'e kadar sıcakta çalışıyoruz. Sıcaklık 40 derece" ifadelerini kullandı.

Karpuz hasadı, doğru zamanda ve doğru yöntemlerle yapıldığında meyvenin kalitesini ve lezzetini korumak için oldukça önemlidir.



SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber