Pursaklar Belediyesinden bal hasadı! Doğal üretim yetim ve muhtaçlara ulaşacak

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde yerli ve organik üretimi teşvik eden projeleriyle dikkat çeken Pursaklar Belediyesi, Abadan Bal Ormanı’nda bu yılın bal hasadına başladı.

Belediye, 300 arılı kovanla yürütülen bal üretimiyle hem arıcılığı destekliyor hem de doğal kaynakları etkin biçimde değerlendiriyor. Doğal tüketimi teşvik amacıyla fide ve yerli tohum dağıtımı gibi çalışmalara imza atan Pursaklar Belediyesi, bu sezon da “PurBal” markasıyla üretimini yaptığı saf ve katkısız balı hasat etmeye başladı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, bal ormanında yaptığı incelemelerde arıcı kıyafetlerini giyerek petekleri bizzat kovanlardan çıkardı.

BAŞKAN ÇETİN'DEN AÇIKLAMA

Başkan Çetin, Abadan bölgesinin zengin bitki örtüsü ve temiz havasıyla yüksek kaliteli bal üretimi için elverişli bir alan olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“PurBal üretim alanlarımızda arılarımızın bin bir çiçekten topladığı saf balımıza kavuştuk. Bal projemizle hem arıcılığı destekliyor hem de doğal kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanıyoruz. Elde edilen ürünleri ilçemizde yaşayan yetim ve muhtaç ailelere ücretsiz olarak ulaştıracağız. Arı gibi çalışmaya, üretmeye ve üreteni desteklemeye devam edeceğiz.”
Pursaklar Belediyesi’nin bu çalışması, hem doğal üretimi teşvik etmesi hem de sosyal destek boyutuyla ilçe halkının takdirini kazanmaya devam ediyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber