Kasaplar Odası’ndan uyarı! Kurban etinizi kıymaya dönüştürmeden önce iki kere düşünün
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı. Her kıyma makinesinde et çekmenin sağlıklı olmadığını belirten Yalçındağ, “Etinizi bilmediğiniz yerde değil, işin ehli kasaplarda çektirin” dedi.
Kurban Bayramı yaklaşırken, etlerin hijyenik ve doğru şekilde işlenmesi konusunda uyarılar art arda geliyor. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, özellikle sokak aralarında, marketlerde ya da ev ortamlarında kıyma çekilmesinin halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti. Yalçındağ, “Kıyma makinesini kasap dışında kimse kullanmamalı” diyerek vatandaşları uyardı.
Her bayram sonrası sokak aralarında kıyma makinesi seslerinin yükseldiğini ve bunun ciddi bir tehlike olduğuna dikkat çeken Ankara Kasaplar Odası Başkanı Yalçındağ, Yeni Ankara muhabirine şunları söyledi:
“KIYMA MAKİNESİNE DEĞİL, KASABINIZA GÜVENİN”
Her Kurban Bayramı’nda evinin altından kıyma makinesini çıkaranların apartmanın bahçesinde ya da marketin köşesinde et çektiklerini görüyoruz. Bu hem halk sağlığına aykırı, hem de dini vecibeyi usulüne uygun yerine getirmemek anlamına gelir.
Kurban eti, uygun ısıda ve steril koşullarda işlenmesi gerekir. Bunun için eğitimli kasaplar tarafından yapılması önemlidir.
SAHTE KIYMA USTALARINA DİKKAT!
Kıyma makinelerinin yanlış kullanımıyla, etin kalitesi bozuluyor. Böylece et bakterilere açık hale geliyor. Kasaplık, ciddi ustalık isteyen, hijyenin ön planda tutulduğu bir meslektir. Her makinesi olan kasap olamaz. Eti yanlış çekmek, onun lif yapısını bozar, lezzetini ve besin değerini düşürür. Bu işi ehline bırakın. Oda olarak hem tüketicileri bilinçli olmaya davet ediyoruz. Bu arada ehil olmayan kişilere karşı da vatandaşlar duyarlı olmalıdır. Kurban etinizin hem dini açıdan hem sağlık açısından kıymetli olduğunu unutmayın. Etinizi güvenilir, belgeli kasaplara teslim edin. Gıda güvenliği hepimizin ortak sorumluluğu.