Ankara Güdül’den Türkiye’ye şifa: Hünnap hasadı başladı

Ankara’nın Güdül ilçesinde yetiştirilen Çin hurması olarak da bilinen hünnap, kemik güçlendirmeden bağışıklık desteklemeye kadar birçok faydasıyla dikkat çekiyor. Hasat döneminde üreticiler meyveyi Türkiye genelindeki talebe göre paketleyip gönderiyor.

Ankara’nın Güdül ilçesinde yetiştirilen hünnap meyvesi, sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Çin hurması olarak da bilinen hünnap, küçük ve yuvarlak yapısıyla dikkat çekerken, kemikleri güçlendirmesi, uykusuzluğa iyi gelmesi, kan dolaşımını düzenlemesi ve bağışıklık sistemini desteklemesiyle biliniyor. Bu özellikleri sayesinde “hayat meyvesi” olarak da adlandırılan hünnap, hem yurt içi hem de yurt dışı talep görmeye başladı.

HASAT ZAMANI GELDİ: ÜRETİCİLER HÜNNAPIN FAYDALARINI ANLATIYOR

Güdül’de üretim yapan tarla sahibi İsmail Acar, meyvenin yetiştirilme sürecini anlattı: “Bu meyveyi dikeli 6 sene oldu. Üretim zahmetli ama buna değer. Şu anda tam hasat zamanı ve bu süreç yaklaşık 4-5 hafta sürecek. Soğuk hava meyveye zarar verebilir. Hünnap kalbe, kansere karşı ve daha birçok şeye iyi geliyor. Bu yüzden üretimi artırıyoruz.” dedi.

ÇİN’DEN GELEN ŞİFA KAYNAĞI

Üreticilerden Güldane Acar ise, hünnapın Türkiye’ye özgü olmadığını vurgulayarak, “Aslen Çin’den gelen bir meyve. Çinliler sağlıklı olduğu için yoğun şekilde tüketiyor. Biz sabahları topluyoruz, tartıyor ve siparişleri hazırlıyoruz. Bol su alan sulak bölgelerde çok daha güzel yetişiyor ve verim sağlıyor.” diye konuştu.

HÜNNAP TÜRKİYE’YE DAĞITILIYOR

Güdül’deki üreticiler, Türkiye genelindeki talepler doğrultusunda hünnap meyvelerini özenle paketleyip gönderiyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla ön plana çıkan bu meyve, başkent yakınında yetişmesi nedeniyle hem Ankara hem de diğer iller için önemli bir üretim merkezi haline geldi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber