Ankara Gölbaşı, 81 ilden gelen yöresel tatlara ev sahipliği yapıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ev sahipliğinde, Atatürk Sahil Parkı’nda açılan Gastronomi Fuarı, 4 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ev sahipliğinde başlayan Gastronomi Fuarı'nda, 81 ilden gelen ürünler görücüye çıktı. Zeytinyağından mısır ununa, baklavadan şifalı bitkilere kadar yüzlerce yöresel ürün alıcıları ile buluştu.

Atatürk Sahil Parkı’nda kurulan Gastronomi Fuarı'na katılan esnaflar Yeni Ankara muhabirine şunları söyledi:

ORDU'DAN VOLKAN TOMUR: 81 İLİN ÜRÜNLERİ BURADA

Sadece kendi ürünümüzü değil, 81 ilin ürünlerini tanıtıyoruz. Daha önce de geldik, memnuniyet olunca yine çağırıldık. Burada kötü ürün satsam, tekrar davet edilir miyim? Her memlekete göre ürünüm var. Müşterimi yok deyip de tezgahımdan boş çevirmem. Ürünlerimizle ilgili şimdiye kadar hiç şikayet olmadı. Müşterilerimiz bizi tercih ediyor. Ziyaretçilerimizi de ürünlerimizi tadarak keyifli ve doğal bir lezzet alış verişi için Gölbaşı'ndaki fuar alanına bekliyoruz.

Zeytin ve zeytinyağı çeşitliliğiyle öne çıkan stantta, Bursa Gemlik ve Edremit’ten getirilen ürünler yer aldı. Sızma zeytinyağı 1 litresi 200 TL’den, ızgara zeytin 350 TL’den satılıyor. Halkalı, pembe, çizik, tuzlu-tuzsuz ve biberli zeytin ve pişmiş sütten yapılan peynir, kolot peyniri, kolay eriyen peynir ve has tereyağı gibi taze ve doğal ürün seçenekleriyle dikkat çekiyor.

AFYONKARAHİSAR'DAN MUSTAFA İLHAN: ÜRÜNLERİMİZ BEĞENİLİYOR

Sucuk ve helvayı kendimiz yapıyoruz, tahini kendimiz çekiyoruz. Erzincan’dan getirdiğimiz keçiboynuzu pekmezimiz de çok beğeniliyor. Bu da bizi mutlu ediyor.

ANKARA'DAN YÜKSEL YILDIZ VE BURAK ALPEREN KAYA: BEYPAZARLI KADINLARIN EL EMEKLERİ

Ankara’nın meşhur yöreselleri hakkında bilgi verdi: Tereyağı, tarçın, mahlep, süt ve tam buğday unuyla yapılan kurular taş fırında iki kez pişirilir. Cam kavanozda 2 yıl bozulmadan saklanabilir. Glikozsuz, ev tipi şerbetle yapılan 80 katlı baklavamız da bin bir emekle hazırlanıyor. Sarma çeşitlerimiz arasında patlıcan, biber, lahana ve yaprak var. Ürünlerin tamamı Beypazarlı kadınların elinden çıkma, uzun emek süreçlerinden geçerek hazırlanıyor.

Ankara, Türkiye ve dünya gündemini Yeni Ankara'dan takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.

GAZİANTEP'TEN DİLAN CANBAZ: ŞİFALI ÜRÜNLER BURADA

Türkiye’de sadece iki firmanın ürettiği keçiboynuzu özü bizde var. Kozalakları yeşil haliyle alır, 6 ay boyunca küplerde bekletiriz. Koah ve akciğer rahatsızlıklarına çok faydalıdır. Lavanta özsuyu, karadut, nane pekmezi ve damla sakızı gibi ürünlerin uykusuzluk, kansızlık, mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Şifalı ürünler bizde bulunuyor. Ürünlerimiz 250 TL ile 500 TL arasında satışa sunuluyor.

FUARDA DİKKAT ÇEKEN MISIR DEĞİRMENİ

Gastronomi Fuarı'nda Türk Devletleri Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma Derneği Başkanı Cuma Kiday da taş değirmende öğütülen mısır unundan yapılan ekmekleri ile ilgi odağı oldu. Rize’den getirdikleri taş değirmende üretilen mısır unlarını satan Kiday, “Mısır unu, Karadeniz mutfağının temelidir. Ürünümüzün kilosunu 80 TL'den satıyoruz” dedi.

Bütün bunların yanında Fazlı Birol tarafından oluşturulan eğlence köşesi de dikkat çekti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber