ÇubukFest 2025: Yöresel lezzetler ve kültür dört gün boyunca festival alanında
Çubuk Belediyesi, 4-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ÇubukFest’te Yaprak Döner, meşhur sarımsak turşusu ve Döşeme Ekmeği gibi yöresel lezzetleri ziyaretçilerle buluşturuyor. Festival, kültürel mirası yaşatırken damaklarda unutulmaz tatlar sunacak.
Çubuk Belediyesi, 4-7 Eylül 2025 tarihleri arasında ÇubukAbad Parkı’nda düzenlenecek olan ÇubukFest’te, ilçenin yöresel lezzetlerini festival alanına taşıyor.
ÇUBUK YAPRAK DÖNER ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
Festivalde, Çubuk’un bereketli yaylalarında kekik ve endemik bitkilerle beslenen büyükbaş hayvanların etlerinden hazırlanan Çubuk Yaprak Döner, usta ellerde şekillendirilerek ziyaretçilere sunulacak. Katılımcılar, bu eşsiz lezzeti tadarken festivalin eğlencesine de ortak olma fırsatı bulacak.
ÇUBUK’UN MEŞHUR SARIMSAK TURŞUSU FESTİVALDE ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
Festivalin öne çıkan bir diğer lezzeti ise Çubuk’un meşhur sarımsak turşusu. Yüzyıllık gelenekle, doğal yöntemlerle hazırlanan ve katkı maddesi içermeyen bu turşu, hem sağlık hem de tat açısından ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
ÇUBUK DÖŞEME EKMEĞİ İLE ANADOLU LEZZETİ FESTİVALDE
Ayrıca, Çubuk Döşeme Ekmeği de festivalin baş tacı olacak. Odun ateşinde taş fırında pişirilen bu yöresel ekmek, Anadolu’nun bereketini sofralara taşıyarak ziyaretçilere özgün bir lezzet deneyimi yaşatacak.
Çubuk Belediyesi yetkilileri, festival alanına davet ederek, “Davetiye bekleme, çık gel!” çağrısında bulundu. ÇubukFest, hem kültürel mirası yaşatmak hem de ziyaretçilere damaklarda unutulmaz tatlar bırakmak amacıyla dört gün boyunca devam edecek.