Beypazarı'nda 'mor' mesai

Beypazarı’nda mor lahana hasadında sona gelindi. Susuzluk ve düşük verim sorunlarına rağmen çiftçiler, tarlalardaki ürünleri özenle toplayıp Ankara haline gönderiyor.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde, bölge üreticilerinin önemli geçim kaynaklarından biri olan ‘mor lahana’ hasadında sona yaklaşıldı. Yaz sonunda ekilen mor lahanaları sonbaharın son ayında sökmeye başlayan çiftçiler, zorlu geçen sezona rağmen tarlalardaki son ürünleri topluyor.

Yaklaşık 25 dönümlük arazilerde yoğunlaşan hasatta toplanan lahanalar, ezilmeden kasalara özenle yerleştirilerek Ankara haline sevk ediliyor.

"SUSUZLUK SIKINTISI VAR, PEK VERİMLİ GEÇMİYOR"

Yaklaşık üç yıldır mor lahana tarlasında çalıştığını ifade eden çiftçi Hikmetullah Muradi, bu yılki sezonun beklenen verimlilikte geçmediğini dile getirdi. Muradi, ana sorunlarının susuzluk olduğunu belirterek, "Pek verimli geçmiyor. Susuzluk sıkıntısı var, sular kesildi falan. Su olmadığı için tam yetiştiremedik. Sıcaktan biraz yandı. Böyle gidiyoruz. Geçen senelere göre biraz sıkıntılı geçiyor. Bir yandan satış yok, bir yandan da susuzluk." dedi.

Muradi, lahanaların yetiştirilme sürecinin yaklaşık üç aya yakın sürdüğünü ve ürünleri kasalarla Ankara haline gönderdiklerini ekledi.

TARLALAR MOR RENGE BÜRÜNDÜ

Hasatla birlikte tarlalar morun çeşitli tonlarına bürünürken, işçiler gün boyu süren mesaiyle lahanaları titizlikle topluyor. Üreticiler, ürünlerin nakliye sırasında ezilmemesi için lahanaları keserken iki ya da bir yaprak bırakarak özen gösterdiklerini ifade ediyor.

Çiftçi Muradi, "Millete sağlam bir şey göndermek isteriz. Mallar Ankara haline gidiyor." derken, yol kenarından perakende satış yapmadıklarını, çünkü tartı ve hazırlıklarının bulunmadığını belirtti. Beypazarı’ndaki bu mor lahana tarlaları dron görüntüleriyle de görsel bir şölen sunarken, üreticiler sezonu tamamlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber