Atatürk ve Cumhuriyet aşığı kebapçı Ankaralıları, Diyarbakır kebabına alıştırdı

Cihan Baylan'ın Ankara'da iki işletmesi var. İlk işletmesi “Ciğerim 21”i 29 Ekim 2013’te, ikinci işletmesi “Küçe Ocakbaşı”nı 29 Ekim 2021 tarihinde hizmete açtı. Baylan, "Benim kırmızı çizgim, Atatürk ve Cumhuriyet" dedi.

Başkentlileri, “Diyarbakır Ciğer Kebabı”na alıştıran Cihan Baylan 12 yıllık işletmesinin önünde Atatürklü, Türk Bayrağı'nın önünde “Benim kırmızı çizgim, Atatürk ve Cumhuriyet olduğu için işletmelerimi hep 29 Ekim tarihlerinde açıyorum” dedi.

Oto boyama ustalığından restoran işletmeciliğine uzanan başarı hikayesini Yeni Ankara muhabirine anlatan Baylan şunları söyledi:

“ATATÜRK VE CUMHURİYET KIRMIZI ÇİZGİM”

Yıldızevlerde iki işletmem var. Her ikisi de şehrin kimliği ile bütünleşti. Diyarbakır ciğeri ve Adana kebabını Ankaralıların ayağına getirdim. Gördüğüm ilgiden mutluyum. Gıda sektöründeki ilk işletmem olan “Ciğerim 21”i 29 Ekim 2013’te, ikinci işletmem “Küçe Ocakbaşı”nı ise 29 Ekim 2021 yılında açtım. İlk başladığımda bir tane ustam ve bir de ben vardım. Şimdi 28 kişi bu iki işletmeden ekmek parası kazanıyor. Bu güne kadar açtığım her iş yerinin açılışını 29 Ekim’e denk getirdim. İşletmelerimin ömrü de Cumhuriyetimizin ömrü kadar uzun olsun istedim. Atatürk’üm ve Cumhuriyet'im benim en büyük kırmızı çizgimdir.

“KÜÇE: DAR SOKAK DEMEK”

İşletmemin adını konumuna uygun ve Diyarbakır yöresine has bir isim olsun istediğim için “Küçe” koydum. Herkes bu ismin anlamını soruyor. Bir defa da burada söylemek istiyorum. Küçe dar sokak demek.

“BABAM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”

Pek çok ünlüye de ev sahipliği yapan işletmelerimin bu kadar başarılı olmasında babamın payı büyük. Esnaf olarak bu işi başarmamın yegane sebeplerinden birisi, babamın da iyi bir esnaf olmasıydı. Babam Diyarbakır’da iyi bir oto boyama ustasıydı. Onun yanında çok şey öğrendim. Ankara’ya gelerek beni en çok mutlu edecek sektöre, restoran işletmeciliğine başladım.

“KONUKLARIMIZIN MASASINA GİDECEK HER ŞEYİ BEN SEÇİYORUM”

Misafirlerimizin masasına gidecek her şeyi bizzat ben günlük olarak temin ederim. Alışverişinden müşteri ilişkilerine kadar her şeye hakim olmaya çalışıyorum. Çünkü, biz iki işletmemizde de kocaman bir aileye sahibiz. Bunu sadece güler yüzümüz ile değil, fiyatlarımızı olabildiğince asgari seviyede tutarak, taze ürünler ve güvenilir bir ortam sunarak başarıyoruz.

“ÜNLÜLER DE KONUĞUMUZ OLDU”

Gelen her misafirimizin hem damak zevkine hem de kalbine dokunmaya çalışıyoruz. Hizmet verdiğimiz yıllar içinde şarkıcı Alişan, Aleyna Tilki, Aslı Hünel, Bedri Ayseli, Latif Doğan, Berdan Mardini gibi kıymetli sanatçıları da işletmemizde ağırladık.

Bu işi severek yapıyorum. Ankaralılara Diyarbakır lezzetlerini tattırmak için her geçen gün çok çalışmaya devam edeceğim.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber