Ankara’nın Ahisi seçildi! O isim kim!
Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından gerçekleştirilen 38. Ahilik Haftası Kutlamaları Ankara Ulus Meydanı’nda devam ediyor. Etkinlikte yılın ahisi seçildi. O isim kim? Detaylar haberimizde.
Hafta boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak Ankara’da yılın ahisi seçildi. Yılın ahisi mobilyacılık mesleğinde 50 yılı geride bırakan Mobilya İmalatı- Dekorasyon Ustası Baki Çınar oldu.
YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI BELİRLENDİ
Programda yılın kalfası ve çırağı da belirlendi. Yılın kalfası pastacılık yapan Ahmet Emin Yücel olurken yılın çırağı ise Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü mesleğini icra eden Sude Naz Karabalak seçildi. Yılın ahisi, kalfası ve çırağına plaketlerini Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Ar, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Ticaret Müdürü Elif Tan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berkay Gökçınar ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran tarafından takdim edildi.
AHİ PİLAVI DAĞITILDI
Programın devamında katılımcılara ve vatandaşa Ulus Atatürk Heykeli önünde Ahi Pilavı dağıtımı yapıldı. Günün devamında ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar ve Yönetim Kurulu tarafından Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş makamında ziyaret edilecek.
Haftanın devamında ise çeşitli okullarda Ahilik Kültürü anlatılacak.
AHİ PİLAVINA DAİR
Ahi pilavı, Türk mutfağında özellikle Ankara civarında yaygın olan geleneksel bir lezzettir. Adını Osmanlı döneminde esnaf ve zanaatkârların oluşturduğu Ahi teşkilatından almıştır. Temel malzemeleri pirinç, kuzu veya dana eti, nohut ve bazen kuru üzüm ya da kayısı gibi kuru meyvelerdir. Tereyağı ve çeşitli baharatlarla zenginleştirilen bu pilav hem doyurucu hem de kendine has aromasıyla dikkat çeker.