Ankara’da Türk Mutfağı Haftası Coşkusu

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte, yöresel tatlar tanıtıldı, Anadolu mutfak kültürünün zenginliği vurgulandı.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde renkli bir etkinlik düzenlendi. Programa Ankara Valisi Vasip Şahin, üniversite yetkilileri, yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı. İlçe belediyeleri, kurdukları stantlarda geleneksel yiyecek ve içecekleri tanıtarak ziyaretçilere ikramda bulundu. Etkinlikte konuşan Vali Şahin, Türk mutfağının köklü geçmişine ve misafirperverlik kültürüne dikkat çekerken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya ise mutfağın sağlıklı ve sürdürülebilir yönleriyle gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurguladı.

SON DAKİKA HABERLERİ