Ankara’da Bayburt rüzgarı esti: Bayburt Tanıtım Günleri ziyaretçilerini bekliyor

Ankara’da ilk kez düzenlenen Bayburt Tanıtım Günleri, Bayburt’un zengin kültürünü ve unutulmaz lezzetlerini başkente taşıdı.

Bayburt Valiliğinin destekleriyle ve Türkiye Bayburtlular Federasyonu’nun organizasyonuyla düzenlenen "Bayburt Tanıtım Günleri", Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yöresel kültürün, lezzetlerin ve el sanatlarının buluştuğu etkinlik, Ankaralıları Bayburt’un tarihî ve kültürel zenginlikleriyle buluşturuyor.

BAYBURT’UN EŞSİZ TATLARI ANKARA’DA SERGİLENİYOR

Etkinlik kapsamında Bayburt’a özgü coğrafi işaretli ürünler; bal, tereyağı, kuzu kebabı, kavurma, kete, helva ve su böreği gibi yöresel lezzetler stantlarda sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuluyor. Başkentliler, bu otantik tatları yerinde deneyimleme fırsatı bulurken, Bayburt’un köklü gastronomi geleneğine de yakından bakma imkanı buluyor.

Etkinlik alanında Bayburt’un meşhur cevizli sucuğu, pestili ve kömesi en çok ilgi gören ürünler arasında yer alırken, vatandaşlar yalnızca damak tatlarına değil, aynı zamanda kentin müziği, folkloru ve geleneksel yaşam kültürüne de yakından tanıklık etme fırsatı yakalıyor.

BAYBURT’UN RENKLİ FOLKLORU VE EL SANATLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festival alanında enerjileriyle göz dolduran halay ekibi ve yöresel kıyafetleriyle etkinliğe renk katan katılımcılar, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Doğu Karadeniz’in incisi Bayburt’un kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, oyun havalarının büyüleyici ritmine kendilerini kaptırarak müziğin akışına coşkuyla eşlik etti. Öte yandan bölgenin dokuma ürünleri, ahşap işleri ve el emeği göz nuru eserler stantlarda sergilenerek yoğun ilgi gördü.

Bayburt Tanıtım Günleri, 19 Ekim tarihine kadar Başkent Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber