Ankara’da balık mevsimi başladı: Tezgâhlar taze ürünlerle şenlendi

Sonbaharın gelişiyle birlikte Ankara’da balıkçı tezgâhları hareketlendi. Ulus Hali’nde birbirinden taze ve çeşitli mevsimlik balıklar, balık severlerin ilgisini çekiyor.

Sonbaharın kendini hissettirmesiyle birlikte Ankara’da balık sezonu da hareket kazandı. 1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar “vira bismillah” diyerek denize açılırken, sezonun ilk mahsulleri başkentteki tezgâhlarda yerini aldı. Başkentte balık severlerin uğrak noktası olan Ulus Hali’nde ise tezgâhlar taze balıklarla doldu. Sezonun gözdesi hamsi, 200 TL’den alıcı bulurken, esnaf da vatandaş da önümüzdeki günlerde bolluk ve fiyat düşüşü bekliyor.

Ulus Hali’nde birbirinden taze ve çeşitli balıklar tezgâhları süslerken, sardalya, hamsi ve istavrit gibi halkın en çok tercih ettiği türler yeniden sofralara dönüyor. Ancak bu yılki sezon, sadece tezgâhların doluluğuyla değil, denizlerin sağlığıyla da değerlendiriliyor.

“HAMSİNİN KİLOSU 150 İLA 200 TL ARASINDA”

Ulus Hali esnafı, yeni sezonla birlikte balık fiyatlarının nasıl şekillendiğini şu sözlerle anlattı:

“Hamsinin kilosu 150 ile 200 TL arasında değişiyor. Balık ne kadar çok olursa fiyatlar da o kadar düşer. Tezgâhlarımızda kalkan, hamsi, çinekop, mezgit, palamut ve çupra gibi birçok çeşit var. Ankaralılar balığı çok seviyor, inşallah bu sezon bereketli geçer.”

Ulus Hali’ne alışverişe gelen vatandaşlardan biri ise son haftalarda fiyatların düştüğüne dikkat çekerek, “Hamsi fiyatı şu anlık uygun çünkü geçtiğimiz haftalarda 300 TL’ye kadar dayanmıştı. İnşallah diğer balık türlerinin de fiyatı düşerse hepsinin tadına bakabiliriz.” dedi.

Ulus Hali’nde güncel balık fiyatları (kg) şu şekilde:

Hamsi: 200 TL

Çupra: 200 TL

Çinekop: 300 TL

Barbun: 200 TL

Alabalık: 200 TL

Mezgit: 400 TL

Kefal: 200 TL

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber