Ankara Kulübü Derneği’nden Kültür ve Gastronomi Kermesi! Ankara Kültürü tanıtılıyor!
Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi’nin bulunduğu Ankara Konağı’nda Kültür ve Gastronomi Kermes’i düzenledi. Konuyla ilgiyi Yeni Ankara’ya açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım, “Amaç Ankara’yı tanıtmak ve bunun arkasında da gençlere destek sağlamak” dedi.
Ankara Konağı’nda Ankara yiyeceklerinden Ankara’nın kültürel değerlerine çeşitli ürünlerin katılımcılarla buluştuğu kermeste Ankara kültürü tanıtıldı. Kermes ile Bacıeren ve Seymen’lerin eğitimine destek de olunurken birliktelik pekiştirildi. Kermeste renkli görüntüler ortaya çıktı.
ANKARA KÜLTÜRÜ TANITILIYOR
Programla ilgili Yeni Ankara’ya açıklama yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım amaçlarının kültürü tanıtmak olduğunu belirterek, “Genel Merkez olarak belediyeler ve şubelerimizle iş birliği yaparak Ankara kültürünü tanıtmak amacıyla bir kermes düzenledik. Amaç Ankara’yı tanıtmak ve bunun arkasında da gençlere destek sağlamak” ifadesini kullandı.
EĞİTİME DESTEK İÇİN TOPLANILDI
Ankara’ya dair her detayın kermeste bulunduğunun altını çizen Yıldırım, “Ankara’nın ve ilçelerinin sadece yiyecekleri değil, el sanatları, dokuması, keçesi var. Ankara’ya dair her şey kermesimizde var. Hem eğitime destek hem de tanıtım amacıyla büyük bir el birliğine geçildi. Genç Seymen ve Bacırenler’in eğitimine destek için toplandık” sözlerini kaydetti.
ANKARA KÜLTÜRÜNE DAİR
Ankara mutfağı İç Anadolu’nun besleyici özelliklerini taşır. Başlıca yemekler arasında Ankara Tavası Beypazarı Kurusu, Çubuk Turşusu, Beypazarı’nda ise tarhana çorbası ve yaprak sarması gibi ev yapımı yöresel lezzetler dikkat çeker.
Ankara’nın el sanatları köklü bir kültürel birikimi yansıtır. Keçe üretimi, kilim dokumacılığı, bakır işlemeciliği ve çömlekçilik, şehrin geleneksel sanatları arasında öne çıkar. Özellikle Beypazarı, gümüş işçiliği ve telkâri sanatıyla tanınır. El dokuması halılar ve ahşap oymacılığı da yaygın olarak görülen zanaatlardandır.