Akyurt’ta kaçak et operasyonu: 11 ton ürün ele geçirildi, 2 gözaltı
Ankara’nın Akyurt ilçesinde köfte üretimi yapan üç işletmeye düzenlenen operasyonda, toplamda 11 bin 250 kilogram et ve tavuk ürünü ele geçirildi.
Piyasa değeri 14,5 milyon lira olan kaçak ürünlere el konulurken, iki şüpheli gözaltına alındı.
Akyurt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyon, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.
Yeşiltepe Mahallesi’nde köfte üretimi yapan üç işletmeye yönelik planlı istihbarat ve takip faaliyeti kapsamında yapılan baskınlarda, sağlıksız koşullarda üretildiği değerlendirilen büyük miktarda et ve katkı maddesi ele geçirildi.
PİYASA DEĞERİ 14,5 MİLYON TL’Yİ AŞTI
Aramalarda piyasa değeri yaklaşık 14 milyon 500 bin lira olan; 2 bin 931 kilogram piliç köfte, 150 kilogram piliç harcı, 640 kilogram tavuk eti, 4 bin 240 kilogram dana yağı, 2 bin 225 kilogram galeta unu, 80 kilogram tavuk derisi, bin 440 kilogram dana eti, 120 kilogram dana sucuk, 120 kilogram sakatat eti, 230 kilogram hindi eti ve 6 adet kıyma yoğurma makinası ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Ayrıca 1 bin 250 kilogram etiketsiz dana ve tavuk ürünü, 20 kilogram menşei belirsiz soya, 35 kilogram bezelye lifi, 10 kilogram askorbik asit, 500 gram plazma emilgatör ve 1 kilogram bilinmeyen kimyasal maddeye el konuldu.
Numuneleri alınan bu ürünlerin imha edildiği öğrenildi.
İŞLETMELER MÜHÜRLENDİ, SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hijyen ve güvenlik kurallarına aykırı üretim yaptığı belirlenen işletmelerin faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Toplamda 11 tonun üzerinde et ve tavuk ürününe işlem yapılırken, işletmeler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Olayla bağlantılı iki şüpheli gözaltına alınarak jandarmaya götürüldü.