Festival tadında Hacet Bayramı çoşkusu!

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır süren Hacet Bayramı geleneği bu yıl da yoğun katılımla kutlandı. 600 kilo kavurma ve pilavın dağıtıldığı etkinlikte, izdiham yaşandı.

Festival tadında Hacet Bayramı çoşkusu!

Bolu'nun merkeze bağlı Yazılar köyünde geleneksel Hacet Bayramı kutlandı. Köy muhtarı Mehmet Akşit öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur kullanılarak dev kazanlarda hazırlanan yemekler yüzlerce kişiye ikram edildi.

PANAYIR KURULDU

Traktör kasalarına konularak köy meydanındaki çayırlık alanda dağıtılan pilavlar, tepsilerle vatandaşlara ulaştırıldı. Geleneksel bayram havasında geçen etkinlikte panayır alanı kuruldu. Dondurmacılardan tuhafiye tezgâhlarına, sebze-meyve satıcılarından çocuk eğlencelerine kadar birçok unsurla köy meydanı şenlendi.

GÜREŞ YAPILDI

Vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de ikramların tadına baktı. Ata sporumuz olan yağlı güreşlerde minik boydan başpehlivana kadar birçok pehlivan er meydanına çıktı. Kıran kırana geçen müsabakalarda dereceye giren güreşçilere ödül verildi.
Aşçı İmdat Akdede, "Sabah saat 04.30'da başlayıp 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur pişirdik. Yiyenlere afiyet olsun" şeklinde konuştu.